Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Wat is het zichtbare bereik van de krachtige laserpen?

Wat is het zichtbare bereik van de krachtige laserpen?

Uitzichten:848     Gepubliceerd door jensen - 16.08.2024

Als u op zoek bent naar een krachtige laser of al een laserpen hebt, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe ver een specifiek mW-uitgangsvermogen reikt op een heldere zichtlijn. Dit komt omdat u bij het zoeken naar het beste model honderden verschillende straalkleuren, vermogenssterktes en ontwerpkenmerken tegenkomt. Een beetje kennis van wat deze getallen betekenen en hoe kleur het zichtbare bereik van een laser beïnvloedt, is ongelooflijk nuttig.

Als u wilt dat uw laser zichtbaar is op 100 meter in de felle zon, kunt u immers niet kiezen voor het laagste vermogen dat er is. Lees dit artikel en u krijgt een veel duidelijker begrip van hoe milliwatt (mW) vermogen, kleur en straalbreedte van invloed zijn op uw laseruitvoer.

krachtige laserpen

 

Basiswetenschap van laserstraalvoortplanting

In wezen zendt een laser licht uit via een proces dat gestimuleerde emissie wordt genoemd, wat resulteert in een zeer gerichte en coherente lichtbundel. LASER staat voor "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation." Een laserstraal is ongelooflijk directioneel, in tegenstelling tot gewone lichtbronnen, die licht in alle richtingen verstrooien. Deze eigenschap zorgt ervoor dat het licht over lange afstanden smal en vlak (recht) blijft. Daarom verschijnt een laserstraal als een rechte lijn aan de nachtelijke hemel voor toepassingen zoals sterrenkijken en astronomie.

 

Ideaal laserstraalscenario: vacuümreizen

In een perfect vacuüm, zoals de ruimte, zou een onbelemmerde laserstraal theoretisch oneindig kunnen reizen, alleen beperkt door de uitdijing van het heelal en de kwantumeffecten op een foton over immense tijdschalen. Natuurlijk zouden uw ogen het op een gegeven moment ongeveer 20 mijl uit het oog verliezen, maar het licht zal desondanks blijven reizen. Op aarde spelen verschillende factoren een rol in onze atmosfeer, die het pad van een straal veranderen.

 

Atmosferische verzwakking van een laserstraal

De atmosfeer van de aarde is een mengsel van gassen, deeltjes en wisselende temperaturen en druk, die allemaal interacteren met en de voortplanting van een laserstraal beïnvloeden. Deze interactie, bekend als atmosferische verzwakking, kan ervoor zorgen dat het laserlicht verstrooid, geabsorbeerd en gebroken wordt, waardoor de intensiteit en zichtbaarheid ervan over een afstand afnemen.

1) Verstrooiing: Licht kan afketsen op atmosferische deeltjes, waardoor de laserstraal zich verspreidt en de zichtbaarheid ervan afneemt. Rayleigh-verstrooiing, overheersend bij kortere golflengtes, is de reden dat lasers met kortere golflengtes (zoals 445 nm blauw of 405 nm paars) over grotere afstanden mogelijk niet zo helder lijken.
2) Absorptie: Moleculen in de lucht kunnen specifieke golflengtes van licht absorberen en omzetten in andere vormen van energie, zoals warmte. Dit effect is sterker bij specifieke atmosferische omstandigheden en voor bepaalde laserkleuren.
3) Breking: Veranderingen in de luchtdichtheid, voornamelijk als gevolg van temperatuurgradiënten, kunnen het pad van de laserstraal buigen, wat de richting en focus ervan beïnvloedt.

 

Realistische afstanden: wat u kunt verwachten

Dus, hoe ver kunt u een laserstraal zien? Voor typische laserpennen die u online kunt kopen, kan de straal onder optimale omstandigheden een paar honderd meter duidelijk zichtbaar zijn. Krachtige lasers kunnen verder reiken, waarbij hun stralen enkele kilometers zichtbaar zijn, zij het met afnemende intensiteit. De waargenomen afstand hangt ook sterk af van de locatie van de waarnemer ten opzichte van het pad van de straal en de omringende lichtomstandigheden. In donkere omgevingen lijkt de straal duidelijker en kan hij verder lijken te reizen.

Hier is wat advies over het zichtbare bereik volgens het vermogensniveau op 532nm groene laserpennen:
5mW: 1-2 mijl
50mW-100mW: 3-5 mijl
100mW-200mW: 5-8 mijl
200mW – 500mW: 8-11 mijl
1000mW+ (1W): 15 mijl of meer

Als u een laserpen nodig hebt voor ganzenbestrijding, hebt u minimaal 500mW+ aan groen laserlicht nodig.

 

Veiligheidsoverwegingen laserpen

Maar u moet niet alleen rekening houden met zichtbaarheid. Het aanpakken van de veiligheidsimplicaties is cruciaal om de veiligheid van een laserbediener en toeschouwers te waarborgen. Krachtige lasers kunnen gevaarlijk zijn en mogelijk oogschade en desoriëntatie veroorzaken. Ze kunnen zelfs brand veroorzaken met brandende lasers van 500 mW+. Er zijn een aantal gezonde operationele factoren om in gedachten te houden om uw lasergebruik veilig te houden:
1) Richt nooit op vliegtuigen, motorvoertuigen of wetshandhaving en gebruik een laser niet op een schadelijke, bedreigende of gevaarlijke manier.
2) Wees u bewust van reflecterende oppervlakken en alles of iedereen die het pad van de laserstraal belemmert.
3) Kijk nooit rechtstreeks in de opening of cilinder van de laser en schijn nooit rechtstreeks op iemand.
4) Draag de meegeleverde laserveiligheidsbril voor lasers met een sterkte van meer dan 200 mW.

 

Hulp krijgen bij het kiezen van de juiste laser

De reis van een laserpenstraal is een bewijs van de ingewikkelde wisselwerking tussen licht en onze atmosfeer. We hebben het uitgangsvermogen versus kleur en het verwachte bereik voor verschillende draagbare opties behandeld. Maar dat betekent niet dat u precies weet wat u nodig hebt voor uw specifieke lasergebruik. Maar als u weet waar u moet zoeken, kunt u deskundig laseradvies en -assistentie krijgen om ervoor te zorgen dat u de meest geschikte laser kiest voor wat u ook nodig hebt.

Vorige: Inzicht in laserpointers met vaste focus versus instelbare focus